Jan Willem Bosman is advocaat en tevens belastingkundige. Hij is afgestudeerd aan de Universiteit van Lund, Zweden (internationaal mensenrecht, LLM), aan de Universiteit Utrecht (strafrecht, LLM) en aan de Universiteit van Amsterdam (fiscaal recht, LLM). Voordat Jan Willem zijn eigen praktijk startte, heeft hij geruime tijd als advocaat gewerkt bij een niche kantoor gespecialiseerd in strafrecht voor ondernemingen en in het bijzonder financieel en fiscaal strafrecht. Jan Willem staat voor betrokkenheid, passie voor het advocatenvak en kennis van strafrecht en fiscaal recht.

 

Jan Willem is lid van de Nederlandse Vereniging voor Advocaten-Belastingkundigen (NVAB). Hij is vaste commentator bij het Nederlands Tijdschrift voor Fiscaal Recht en houdt een blog bij over ontwikkelingen in regelgeving en rechtspraak. Voorts is Jan Willem oprichter en eigenaar van Advocatenintervisie en leidt hij intervisiebijeenkomsten voor advocaten. Daarnaast is hij door de Nederlandse advocatenorde als deskundige aangewezen voor het verrichten van werkzaamheden als reviewer voor de rechtsgebieden belastingrecht en strafrecht (peer review). 

 

Jan Willem heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

 

- Belastingrecht

-  Strafrecht

 

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.