Geen voortvarendheid bij opleggen navorderingsaanslag recht van successie verzwegen Zwitserse bankrekening

Slim gebruik maken van procesrecht leidt in het belastingrecht dikwijls tot goede resultaten. Zo ook in de zaak die uitmondde in de uitspraak van het gerechtshof Den Haag van 23 februari 2023. Nadat de fiscus erachter was gekomen dat belanghebbende had nagelaten Zwitserse banktegoeden op te geven, startte hij een onderzoek. Belanghebbende verstrekte alsnog de benodigde gegevens waarna de fiscus lange tijd niets deed. De rechtbank sanctioneerde dit stilzitten niet. Het gerechtshof wel. De navorderingsaanslag werd integraal vernietigd.

 

 

Vandaag verschijnt mijn commentaar bij de uitspraak van het gerechtshof in het Nederlands Tijdschrift voor Fiscaal Recht. Lees hier het commentaar of neem contact op met kantoor voor overleg in een specifieke situatie.